Denne guide beskriver hvordan man opretter brugerroller i Q-Play

Brugerroller anvendes til at definerer brugerens adgang til systemet.

Fx. om en bruger må se, oprette, redigerer eller slette andre bruger - eller tilgå bestemte områder i systemet.

Eksempel

Herunder ses et eksempel på en brugerrolle, som i dette tilfælde er defineret som "Butikchef fuld adgang".

Admin har her valgt, at brugeren ikke har adgang til bl.a. kontaktoplysninger, brugerstyring mv. Men brugeren må gerne tilgå bl.a. players, serier og medielister.

Opret en brugerrolle:

1. Log ind på Q-Play.
  2. Klik på "Brugermenu" øverst til venstre og vælg "Kontoindstillinger"
  3. Vælg fanen "brugerroller"
  4. Tryk på knappen "Ny Brugerrolle.

5. Skriv det ønskede navn på brugerrollen.
  6. Vælg nu de rettigheder du ønsker at definere for denne brugerrolle og tryk "Opret"
  7. Din brugerrolle er nu oprettet.

(Ønsker du at give en bruger fuld adgang til systemet, kan du blot tildele brugeren adgang til Admin Built-in rollen)

Se vores guide:

Opret brugergrupper i Q-Play
    Opret en ny bruger i Q-Play